WC Drielanden Triasplein 98
3845 GD HARDERWIJK
Openingstijden
Ma: | 13.00 - 18.00 uur |
Di: | 09.00 - 18.00 uur |
Wo: | 09.00 - 18.00 uur |
Do: | 09.00 - 18.00 uur |
Vr: | 09.00 - 20.00 uur |
Za: | 09.00 - 17.00 uur |
Zo: | gesloten |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
El Viento (de wind) fluistert in de wijngaarden en koelt de druiven onder de brandende zon.
De nieuwe jaarwijn 2025 Viento Tempranillo – Cabernet Sauvignon smaakt heerlijk bij kruidige gerechten en
omdat het na al de afgelopen feestdagen wel iets minder mag combineren we deze wijn lekker bij een groenteschotel, gezond maar erg lekker!
Benodigdheden:
1 grote ui
2 grote wortels
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
500 ml groentebouillon
800 gr gekruide tomaatblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
Sap van één citroen
40 groene olijven zonder pit
500 gram tofu
2 tl komijn
2 tl gedroogde chilivlokken
1 tl gemalen kaneel
1 tl cayennepeper
2 tl paprikapoeder
2 tl koriander
Gemalen peper
Snipper de ui en snijd de wortels en de paprika in stukjes.
Neem een grote pan, verhit hier wat olie in en fruit de gesnipperde ui hierin.
Dan doe je de wortel, paprika, knoflook, komijn, gedroogde chilivlokken, kaneel en cayennepeper in de pan erbij en bak het mengsel 5 tot 10 minuten gaar op middelhoog vuur.
Voeg de groentebouillon, de gekruide tomaatblokjes inclusief het vocht, het citroensap en de olijven toe.
Zet het vuur laag zodra het gaat koken en laat het dan 10 minuten sudderen.
Snijd de tofu in stukjes en bestrooi met wat cayennepeper, bak deze nu in een koekenpan op laag vuur bruin.
Voeg de gebakken tofu en het paprikapoeder nu toe in de grote pan en kook het geheel nog 5-10 minuten.
Serveer uit in diepe borden, nadat je het met wat koriander bestrooit hebt, met gekookte rijst of couscous.
Enjoy!